Ingrediënten:
1 ui
3 teentjes knoflook
250 g zoete aardappel
½ courgette
2 el olie naar keuze
½ el komijn
½ el gemberpoeder
1 tl kaneel
1 el kerriepoeder
1 blik tomatenblokjes à 400 g
1 blik kikkererwten à 400 g
8 gewelde abrikozen
Bereiden:
Snij de ui en knoflook fijn. Snij de zoete aardappel en courgette ongeveer 1 bij 1 cm.2
Verhit de olie in een braadpan of tajine. Fruit hier de ui en knoflook in. Voeg na 2 minuten alle kruiden toe en roer goed. Voeg na 1 minuut de zoete aardappel, courgette, tomatenblokjes en kikkererwten toe.3
Snij de abrikozen klein en voeg deze samen met 1 kopje water toe. Laat het geheel 30 tot 45 minuten op laag vuur gaar koken.4
Serveer met volkoren couscous!