Ga naar de inhoud
ingrediënten
- 5 plakjes diepvriesbladerdeeg (Koopmans Origineel is vegan!)
- 35 gram Dr. Oetker custard (deze is vegan!)
- 1/2 liter plantaardige melk
- 35 gram suiker
- 1 zakje agar agar
- poedersuiker
- roze kleurenpoeder of een beetje bietensap
- plantaardige slagroom, zie notities
bereidingswijze
- Haal de bevroren plakjes bladerdeeg van elkaar, verwijder de folie en laat de plakjes eerst 5 tot 10 minuten ontdooien. Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier. Snij de plakjes bladerdeeg doormidden en leg de 10 helften op de bakplaat. Prik er met een vork gaatjes in. Bak de plakjes ongeveer 10 – 15 minuten tot ze goudbruin beginnen te kleuren.
- Maak intussen de vulling door de custardpoeder te mengen met de suiker. Neem 3 eetlepels van de melk en roer dit door het custard-suikermengsel. Verwarm de resterende melk en voeg het custardmengsel toe en roer goed door de hete melk. Breng het geheel al roerende aan de kook. Voeg de agar agar toe en roer dit er door en laat nog een minuut of 3 zachtjes koken, blijf roeren.
- Laat de pudding afkoelen. Tijdens het afkoelen zal het opstijven en steviger worden.
- Maak het glazuur door de poedersuiker te mengen met een paar druppels water tot pasta en vervolgens de kleur er door te mengsen.
- Schep wat pudding in een spuitzak met spuitmond. Spuit een laag van de custardpudding op 5 van de plakjes bladerdeeg. Smeer een laagje glazuur op de overige bladerdeeg plakjes en leg deze op de pudding. Garneer met slagroom en serveer.