INGREDIËNTEN
200 g broccoli, in roosjes
200 g bloemkool, in roosjes
200 g wortelen, in stukjes
200 g courgettes, in stukjes
300 g rode linzen
1 ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, gesnipperd
1 rode peper, fijngesnipperd
200 ml soja yoghurt
500 ml groentebouillon
1 el gember, geraspt
3 takjes koriander
3 kardemompeulen, gekneusd
2 kl komijnpoeder
2 kl korianderpoeder
½ kl kurkuma
1 el zonnebloemolie
peper en zout
BEREIDING
Verhit wat olie in een grote pan en fruit de ui glazig. Voeg de knoflook, de gember, de chilipeper en kardemom, kurkuma, komijn- en korianderpoeder toe. Roerbak ongeveer 2 minuten, tot de geuren vrijkomen.
Voeg de groentebouillon en de linzen toe. Breng aan de kook en zet het vuur lager. Laat 10 minuten sudderen. Voeg de gemengde groenten toe en laat nog 10 minuten zachtjes koken, of tot de linzen en de groenten net gaar zijn. Kruid met peper en zout.
Roer de yoghurt door het stoofpotje en warm nog even door (laat niet meer koken). Werk af met enkele plukjes koriander.