Ingredienten:

  • 200 gram rode splitlinzen (dus niet uit blik)
  • 1 bio ui, grofgehakt
  • 1 bio winterpeen, gewassen en in grove stukken
  • 1 rode bio paprika, zonder zaadjes in grove stukken
  • 2 knoflookteentjes, in kleine stukjes
  • 1 bio courgette, gewassen en in stukken
  • 1 tl. korianderpoeder
  • 1 tl. komijnpoeder
  • 1 liter groentebouillon (dus 2 groentebouillonblokjes)
  • 400 gram gepelde bio tomaten ( 1 blik)
  • 2 tl. tomatenpuree
  • 1 laurierblad
  • Zeezout en zwarte peper
  • Partje citroen

Aan de slag:

  • Verhit de olie in een grote soeppan, voeg de ui en fruit ‘m ongeveer 5 minuten op laag vuur. Roer de courgette, paprika en wortel erdoor en bak een paar minuutjes mee. Voeg knoflook, koriander- en komijnpoeder toe en schep dit en even door elkaar.
  • Voeg de rest van de ingrediënten toe: dus linzen, tomaten uit blik + sap, tomatenpuree, bouillon en laurierblad en breng alles aan de kook.
  • Haal het laurierblaadje eruit (niet vergeten!) na 30 minuten en pureer de soep met een staafmixer tot een glad geheel. De soep is vrij dik, dus deze kan eventueel naar smaak verdund worden.
  • Voeg zout en peper toe en eventueel nog wat peterselie of koriander. Serveer in warme kommen en leg een partje citroen ernaast. Serveer met brood en hummous.