Ingredienten:

– olie
– ui
– knoflook
– sperziebonen (verhouding 1,5kg bonen met 3kg aardappel)
– aardappel in stukjes gesneden (vastkokend)
– vegan kipstukjes (vivera)
– maggie blokje (4 stuks, 8 blokjes bij 1,5kg sperziebonen en 3kg aardappel)
– roti kruiden
– roti bladen (eventueel tortilla’s als alternatief)

Bereiding:

Verhit olie in de pan. Voeg de ui toe aan de olie en even later ook de knoflook. Als dit wat aangebakken is de kipstuckjes erbij en de roti kruiden. Vrij snel daarna de aardappels toevoegen en heel even meebakken zodat de kruiden goed om de aardappels zitten. de sperziebonen toevoegen en omroeren. Daarna water bijvoegen in de pan. Zo veel dat als je het water net te zien krijgt. Maggie blokjes erbij en even omroeren. Wachten tot het kookt en dan zacht zetten en laten pruttelen. Eerst met deksel en om in te dikken de deksel later eraf.
Dit duurt ongeveer 45 min. Als de aardappels zacht zijn is het klaar.