Ingrediënten:
- 150 gram kikkererwtenmeel
- 300 ml lauwwarm water
- 6 groene asperges
- 8 mini-tomaatjes
- 1 wortel
- 3 takjes rozemarijn, gesneden
- 1 rode ui
- 3 lente-uitjes
- 4 grote kastanjechampignons
- 2 grote handen spinazie
- 2 el edelgistvlokken
- 6 basilicumblaadjes
- snuf peper en zout
Bereiden:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Meng in een grote kom het kikkererwtenmeel, het water, de edelgistvlokken, de vers gesneden rozemarijn en peper en zout samen en zet dit 15 minuten apart.
- Snijd de rode ui, lente-uitjes, champignons, wortel en asperges in kleine stukjes.
- Verwarm een klein beetje (kokos)olie in een pan en bak de rode ui glazig en voeg daarna de wortel, champignons en asperges toe. Voeg daarna de spinazie toe en bak dit tot het helemaal geslonken is.
- Voeg vervolgens alle gebakken groenten, de fijngesneden lente-ui en basilicum aan het kikkererwtenmengsel.
- Pak een ovenschaal met een diameter van 20cm en bekleed hem met bakpapier. Giet het groente-kikkererwtenmengsel erin en druk wat gehalveerde mini-tomaatjes op de bovenkant.
- Bak de quiche in circa 25 minuten gaar en goud gekleurd. Laat de quiche even afkoelen voordat je hem aansnijdt.