Ingrediënten:
- 300 gram volkoren penne
- 1 potje vegan pesto (ik koop altijd deze van AH)
- 2 uien
- 1 teentje knoflook
- 1 stronk broccoli
- 1 prei
- 1 bakje (250 gram) kastanjechampignons
- 1 courgette
- peper
Hoe maak je het?
- Snij de ui fijn en pers de knoflook.
- Zet een grote koekenpan op het vuur en verhit de pesto. Fruit de ui en knoflook in de pesto. Bak ongeveer twee minuten, totdat de uien glazig worden.
- Snij de prei in dunne ringen en voeg deze toe aan het pesto-ui mengsel. Bak ongeveer twee minuten (of totdat je de broccoli en champignons gesneden hebt).
- Snij de broccoli in kleine roosjes en de courgette en champignons in plakjes. Bak deze mee met het pesto-groente mengsel voor minimaal 10 minuten. Schep regelmatig om.
- Kook ondertussen de penne in zo’n 8 minuten gaar.
- Zodra de groente zacht zijn (en dan met name de broccoli, want die heeft het langst nodig om te garen).