Ingrediënten:

  • 300 gram volkoren penne
  • 1 potje vegan pesto (ik koop altijd deze van AH)
  • 2 uien
  • 1 teentje knoflook
  • 1 stronk broccoli
  • 1 prei
  • 1 bakje (250 gram) kastanjechampignons
  • 1 courgette
  • peper

Hoe maak je het?

  1. Snij de ui fijn en pers de knoflook.
  2. Zet een grote koekenpan op het vuur en verhit de pesto. Fruit de ui en knoflook in de pesto. Bak ongeveer twee minuten, totdat de uien glazig worden.
  3. Snij de prei in dunne ringen en voeg deze toe aan het pesto-ui mengsel. Bak ongeveer twee minuten (of totdat je de broccoli en champignons gesneden hebt).
  4. Snij de broccoli in kleine roosjes en de courgette en champignons in plakjes. Bak deze mee met het pesto-groente mengsel voor minimaal 10 minuten. Schep regelmatig om.
  5. Kook ondertussen de penne in zo’n 8 minuten gaar.
  6. Zodra de groente zacht zijn (en dan met name de broccoli, want die heeft het langst nodig om te garen).