Ingrediënten:

  • zakje donkergroene linzen 350 gram
  • een grote ui
  • knoflook
  • 5/6 tomaten
  • 2,5 liter groenteboullion
  • verse spinazie 400gram
  • 1 bloemkool
  • 1 courgette
  • pakje veganistisch gehakt
  • plantaardige olie

Bereiding:

Snij de ui en knoflook. Bak deze in de plantaardige olie op hoog vuur aan.
Voeg heel even het veganistische gehakt toe en bak even mee. Daarna de groentebouillon toevoegen.
Het zakje linzen erbij en aan de kook brengen. Ondertussen de bloemkool in kleine roosjes snijden, tomaten in kleine stukjes
en de courgette in blokjes. Voeg na 10 minuten de bloemkoolroosjes toe en laat meekoken.
Na 10 minuten de tomatenblokjes en courgette toevoegen en laat nog 10 minuten meekoken.
Op het laatst de spinazie toevoegen en een paar minuten laten meekoken.