Ingrediënten
1 kop = 240 ml = een flinke koffiemok
- 2 koppen bloem of volkoren/gebuild tarwemeel
- 1/2 kop zaden (sesam/pompoenpit/zonnebloempit)
- 1 zakje (3 theelepels) bakpoeder
- 2 theelepels garam masala
- 1 1/2 theelepel gemalen komijnzaad
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 3/4 theelepel zout
- 1 kop diepvries spinazie of boerenkool, ontdooit en uitgelekt
- 1 3/4 kop water of plantaardige melk
- 6 eetlepels pindakaas
- 1 kop geraspte wortel
Bereiding
Meng in een kom alle droge ingredienten (bloem t/m zout). Meng in een andere kom de spinazie, water en pindakaas tot de pindakaas is opgelost. Doe het natte mengsel bij het droge, en roer tot al het meel nat is. Schep tot slot de geraspte wortel erdoor. Verdeel het beslag over 15 muffinbakjes. Bak de muffins ongeveer 25 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.