Ga naar de inhoud
Ingrediënten
- Springvorm (mijn vorm was 28 cm. De quiche was vrij dun. Mocht je een dikkere quiche willen, neem dan een kleinere vorm)
- 2 uien (ik gebruikte 1 ui)
- 3 teentjes knoflook (ik gebruikte twee teentjes)
- Olijfolie
- 1/2 prei
- 1 wortel
- 1/2 broccoli
- 400 gram zijden tofu (of blok tofu en dan even met staafmixer tot puree maken)
- Bosje bieslook
- Peper
- Zout
- Komijnpoeder
- Zongedroogde tomaten (voegde ik zelf toe)
- Vegan bladerdeeg (je kunt dit zelf maken of bv de verse bladerdeeg van AH kopen)
- Pijnboompitten voor de garnering
Wat ga je doen?
- Verwarm de oven voor op 180 graden en vet de springvorm in met plantaardige boter of olie.
- Snijd de uien, prei, broccoli en wortel in kleine stukjes.
- Zet een pan met wat olijfolie op het vuur en bak hierin de groenten totdat ze zacht zijn.
- Pers de tenen knoflook uit en voeg dit aan de pan toe.
- Mix in de keukenmachine de zijden tofu, zout, peper en een bosje knoflook. Ik voegde wat komijnpoeder toe. Ik gebruikte flink wat zout en peper om het goed op smaak te brengen.
- Haal de pan van het vuur en vermeng de tofumix met de groenten. Roer het goed door elkaar totdat het één mengsel wordt. Op het laatst roerde ik wat reepjes zongedroogde tomaten door het mengsel.
- Beleg de springvorm met het deeg.
- Giet het groentenmengsel op de bodem en versier met de pijnboompitten.
- Bak de quiche voor 45 minuten totdat hij goudbruin en gaar is.