Ingrediënten:

  • 3 rijpe avocado’s 
  • een mooie biologische tomaat
  • teentje knoflook
  • cayennepeper (zoveel als je lekker vindt)
  • sojayoghurt naturel
  • 1 citroen
  • verse koriander

Bereiden:

  1. Prak de avocado’s met een vork. Zover dat je nog wat stukjes overhoudt en het geen ‘papje’ wordt.
  2. Snijd de tomaat in heel kleine stukjes en roer deze erdoor.
  3. Pers een teentje knoflook uit boven het mengsel en voeg cayennepeper toe. (naar smaak, dus proeven tussendoor)
  4. Meng nu wat citroensap (ook weer naar smaak) en sojayoghurt (begin met 1 eetlepel) door de guacemole en roer het geheel goed door.
  5. Voeg eventueel nog wat cayennepeper, zout en peper toe als je het geheel nog niet pittig genoeg vindt.
  6. On top: verse korianderblaadjes en eventueel nog wat blokjes tomaat
  7. Serveer de guacemole met good old nacho (naturel!) chips.