Ingrediënten:
- 3 rijpe avocado’s
- een mooie biologische tomaat
- teentje knoflook
- cayennepeper (zoveel als je lekker vindt)
- sojayoghurt naturel
- 1 citroen
- verse koriander
Bereiden:
- Prak de avocado’s met een vork. Zover dat je nog wat stukjes overhoudt en het geen ‘papje’ wordt.
- Snijd de tomaat in heel kleine stukjes en roer deze erdoor.
- Pers een teentje knoflook uit boven het mengsel en voeg cayennepeper toe. (naar smaak, dus proeven tussendoor)
- Meng nu wat citroensap (ook weer naar smaak) en sojayoghurt (begin met 1 eetlepel) door de guacemole en roer het geheel goed door.
- Voeg eventueel nog wat cayennepeper, zout en peper toe als je het geheel nog niet pittig genoeg vindt.
- On top: verse korianderblaadjes en eventueel nog wat blokjes tomaat
- Serveer de guacemole met good old nacho (naturel!) chips.