Ingrediënten:

  • 120gr haverbloem (kan je ook zelf maken door havervlokken fijn te blenden) of een bloem naar keuze
  • 1 el suiker (palmsuiker, rietsuiker of witte)
  • 1/2e kl bakpoeder
  • 200ml amandelmelk
  • 1 el olie (kokos, zonnebloem, rijst of arachide) + beetje extra om te bakken
  • snuif zout
  • 1/2 kl appelazijn (om beter te laten rijzen)

Bereiding:

  1. Meng de bloem, suiker, zout en bakpoeder door elkaar
  2. roer er daarna de amandelmelk, olie en appelazijn door
  3. Laat het deeg vijftal minuten rusten
  4. Laat een pan goed warm worden
  5. Bak de pannekoekjes in een beetje olie tot ze aan beide zijden goudbruin zijn
  6. Eet met vers fruit, chocoladesaus, ahornsiroop, compote, kokosslagroom, poedersuiker…