Ingrediënten:
360 gram zilvervliesrijst
1.5 stuks rode ui
2 bakjes curry specerijen
600 ml kokosmelk
2 blikjes tomatenstukjes
3 potjes kikkererwten
750 gram diepvries sperziebonen
zakje diepvries edamame bonen
tempeh stukjes
Bereiding:
Breng de rijst met iets meer dan een dubbele hoeveelheid water en wat zout aan de kook en laat in ca. 25 minuten gaar en droog koken (zie tip).
Snipper de ui. Fruit zachtjes in wat olie in een afdekbare wok- of braadpan.
Hak de knoflook fijn. Voeg wanneer de ui glazig is de curry pasta en tempeh stukjes toe. Roer een paar keer om totdat de geuren van de specerijen en knoflook vrijkomen. Voeg wat zout en de kokosmelk toe.
Voeg de tomatenstukjes en chilivlokjes (naar smaak) toe.
Giet de kikkererwten af en prak ze grof (als je de kikkererwten kapot prakt nemen ze smaak op!).
Voeg bij de curry en laat zachtjes pruttelen.
Voeg de sperziebonen toe en laat zachtjes meepruttelen.
Serveer met de rijst