Wat heb je nodig voor 2 porties?

cookie dough:
1 eetlepel kokosolie, gesmolten
1 eetlepel maple syrup of ander zoetmiddel
1/2 theelepel vanille extract
3 eetlepels meel of bloem (ik gebruikte speltmeel)
chocolade saus:
1 eetlepel maple syrup
1-2 theelepel cacaopoeder (of meer naar smaak)
ijs:
4-5 bevroren bananen

topping: stukjes chocolade, plakjes banaan

Wat ga je doen?

1. Mix de kokosolie, maple syrup en vanille extract met een vork. Voeg vervolgens het meel toe en roer door tot een stevige mix. Zet dit in de koelkast.
2. Maak de chocoladesaus door het cacaopoeder en met de maple syrup te mixen.
3. Doe de bevroren bananen in een keukenmachine of stevige blender. Als je een wat minder sterke keukenmachine gebruikt zal je regelmatig hem moeten stoppen en alles van de zijkant naar beneden schrapen. Het kan dan zeker een paar minuten duren totdat je een romig ijs krijgt.
4. Verdeel het bananen ijs over 2 bakjes. Maak met je handen kleine balletjes van de cookie dough en verdeel dit over het ijs.
5. Schenk de saus erover en top met de chocolade en banaan.