Ingrediënten:

Voor de cupcakes
– 180 gr bloem
– 180 gr suiker
– 7 gr bakpoeder
– 60 gr cacao poeder
– 250 ml Alpro soja melk
– 2 theelepels azijn
– 80 ml olie
– 250 gr kersen (diepvries, zonder pit)

Voor de ganache
– 250 gr ‘Alpro op te kloppen‘ (koelvak)
– 225 gr pure vegan chocolade, in stukjes
– klontje plantaardige boter of kokosolie

Verwarm de oven voor op 180 graden. Zet de cupcaketray klaar met de cupcakepapiertjes.

Bereiden:

Whipped ganache
Verhit de ‘alpro op te kloppen‘ rustig tot het bijna kookt. Giet het over de stukjes chocolade heen. Roer zachtjes tot alle chocolade is gesmolten. Voeg het klontje boter toe en roer het door de ganache.

Laat afkoelen tot kamertemperatuur. Klop met een mixer tot een luchtige mousse en vul de spuitzak met de ganache.

Sarah's Vegan Chocolate Cherry Cupcakes


Cupcakes
Zeef en meng alle droge ingrediënten met elkaar.
Doe de azijn in de sojamelk en laat even staan tot het dikker wordt.

Meng alle ingrediënten goed door elkaar met een spatel of met de mixer. Snij de ontdooide kersen door de helft en voeg ze aan het beslag toe.

Vul de cupcakevormpjes en bak ze ongeveer 25 minuten tot ze gaar zijn.
Laat de cupcakes afkoelen op een rooster.

Decoreer met de whipped ganache, een kers en eventueel wat chocoladesnippers.