Ingrediënten:

400 ml plantaardige drink (ik koos voor amandel-kokosdrink van Provamel)
50 gram chiazaad
1/2 theelepel vanille extract of gemalen vanille
piepklein snufje zeezout

Voor de saus:
200 gram aardbeien
4 gedroogde pruimen
scheutje water

Bereiding:

1. Maak eerst de pudding, door alle ingrediënten in een kom te doen en goed door te roeren. Ik deed dit in een maatbeker en roerde met een garde. Schenk het daarna in een kom of een glaasje en zet het in de koelkast. Zet de pudding voor minimaal 1 uur in de koelkast. Zelf heb ik gemerkt dat er na 1 uur nog niet echt sprake is van een pudding, maar na een uurtje of 3 wel. Het beste vind ik het toch werken om de pudding een hele nacht in de koelkast te laten staan – handig ook, want zo staat je ontbijt voor morgen alvast klaar!

2. Maak nu de saus door de ingrediënten voor de saus in een klein pannetje te doen en op een laag vuurtje zo’n 10 minuten te laten koken. Prak na 10 minuten de aardbeien nog eens goed fijn en zet de saus in de koelkast, tot het geheel goed is afgekoeld en dikker is geworden.

3. Nu kun je twee dingen doen: de saus op de chiapudding gieten en toppen met bijvoorbeeld fruit of chocolade. Of doe het zoals ik het deed: schep steeds om en om een laagje chiapudding en een laagje saus in een glaasje, zodat je het geheel straks lekker kunt mengen als je gaat eten. Dat vind ik het lekkerste, omdat de pudding van zichzelf niet heel zoet is en de saus wel.

Tip: als je de chiapudding wat  zoeter wilt maken, voeg dan een een geprakte rijpe banaan toe aan het mengsel voordat je de pudding in de koelkast zet.