Ingrediënten:
1 eetlepel zonnebloemolie
1 grote ui fijngesneden
2/3 teentjes knoflook
1 winterwortel geraspt
1 theelepel gemalen komijn
1/2 theelepel chilipoeder
1 blik bruine bonen (uitlekgewicht ca 215 gram)
1 eetlepel ketchup
2 eetlepels sojasaus
100 gram havermout (fijngemalen is het beste)
zout naar smaak
Bereiden:
Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui 2 minuten. Pers de knoflook erboven uit (snij de restjes ook fijn) en bak nog 1 minuut.
Voeg wortel, komijn, en chilipoeder toe en bak nog 2-3 minuten tot de wortel zacht is. Zet het vuur uit en zet de pan opzij
Prak de bruine bonen in een grote kom met een vork plat. Voeg het wortelmengsel toe samen met de ketchup,sojasaus en havermout (eventueel iets meer havermout om wat steviger te maken).
Kneed door met je handen en vorm 4 a 5 burgers van het mengsel.
Verhit was olie in de pan en bak de burgers 4 tot 5 minuten, tot ze aan beide kanten mooi bruin zijn.
Serveer de burgers op een broodje met mayonaise, tomaat, sla, augurk,komkommer, ketchup, jalapenos, ananas, enz., wat je lekker vindt.