Wat heb je nodig voor 3-4 kommen soep?
1 ui, gesneden
3 teentjes knoflook, gesneden
3 aardappels (250 gram), in stukken gesneden
1 middelgrote bloemkool, in middel grote roosjes
500 ml plantaardige melk zoals amandel of haver
500 ml groenten bouillon
paar flinke snuffen zout
paar flinken snuffen peper
currypoeder, topping
(gerookt) paprikapoeder, topping
verse tijm, topping
zonnebloempitten, topping
olijfolie, topping
Wat ga je doen?
1. Verhit 1 eetlepel olie in een soeppan en bak de uien voor 5 minuten.
2. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuutje mee. Doe de aardappelen en bloemkool erbij en bak nog een minuutje.
3. Schenk de plantaardige melk en bouillon erbij en breng aan de kook. Doe de deksel op de pan en laat 10-15 minuten koken totdat de bloemkool zacht is. (Vind je de soep nog te dun? Zet hem dan weer even op het vuur en laat iets indikken.)
4. Gebruik een staafmixer om de soep romig te maken.
5. Voeg flink wat peper en zout toe. Verdeel de soep over 3-4 kommen.
6. Garneer met de currypoeder, paprikapoeder, tijm, zonnebloempitten en olijfolie