4 grote aardappels (ik gebruikte een mix van gewone en zoete aardappel)
1 eetlepel currypoeder
1 blok tofu
2 eetlepels sojasaus
1 avocado, in blokjes
1 paprika, in reepjes
1 wortel, in reepjes gesneden
een handje verse koriander
een handje gehakte pinda’s
een handje geraspte kokos, kort geroosterd in de pan

voor de saus:

Of neem Remia satesaus

4 eetlepels pindakaas
1 teentje knoflook, geperst
1 eetlepel sojasaus
een klein stukje gember, geperst (of gemberpoeder)
sap van 1 limoen of citroen
1/2 theelepel rijststroop/agave
1 theelepel sambal
3 eetlepels water

Wat moet je doen?

1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Bedek een bakplaat met bakpapier of gebruik een rooster. Snijd de aardappels in dunne frietjes. Strooi de currypoeder erover heen. Leg ze op de bakplaat en zet voor 30-40 minuten in de oven tot de buitenkant knapperig is.
3. Knijp voorzichtig het meeste vocht uit het blok tofu en snijd het in repen.
4. Verwarm een eetlepel (kokos)olie in een grillpan en leg de tofurepen erop. Bestrijk de repen met 1 eetlepel sojasaus. Draai de repen na 4-5 minuten om en bestrijk de andere kant met sojasaus. Grill de repen nog 3-4 minuten. Snijd de repen in kleine blokjes.
5. Maak ondertussen de pindasaus door alle saus ingrediënten te mixen in een kom.
6. Verdeel de aardappel uit de oven over 2 borden. Serveer met de tofublokjes, paprika, avocado, wortel, koriander, pinda’s, kokos en pindasaus.