Ingrediënten:

een halve rijpe ananas, in blokjes gesneden
500 ml ananassap of jus d’orange (wij gebruiken ananassap van het merk Healthy People, te koop bij Ekoplaza. Dit sap is biologisch en bevat geen toegevoegde suikers.)
150 ml water
sap en rasp van 1 sinaasappel
6 eetlepels maizena of arrowroot
ter garnering: kokossnippers en munt (of wat je maar lekker vindt)

Bereiden:

1. Doe de blokjes ananas en de 500 ml ananassap in een blender en laat draaien tot het een mooie gladde massa is.
2. Schenk dit mengsel in een pan en voeg het sap en de rasp van de sinaasappel toe.
3. Mix in een apart kommetje de maizena met het water. Als dit moeilijk gaat, voeg dan nog wat ananassap (uit de pan) toe en roer mee zodat de maizena goed oplost.
4. Voeg het maizenamengsel toe aan de inhoud van de pan en verwarm het geheel op een laag vuurtje.
5. Blijf constant goed roeren om aanbranden te voorkomen.
6. Breng zachtjes aan de kook. Wanneer de pudding begint te ‘bubbelen’ en dikker wordt, haal je de pan van het vuur.
7. Schenk de massa in een grote kom en laat even afkoelen. Zet de kom vervolgens voor minimaal (!) 2 uur in de koelkast, met plastic folie over de bovenkant van de kom.
8. Wanneer de pudding volledig is afgekoeld in de koelkast (dus na een uurtje of 2,) garneer je hem met toppings naar keuze.